Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bloemkool met gehakt en aardappel

Groentehapje Vanaf 8 maanden
Bloemkool met gehakt en aardappel - zelf babyvoeding maken

Meer over de ingrediënten

Bloemkool met gehakt en aardappel

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Bloemkool
  • Boter
  • Gehakt

Bereidingswijze

Schil de aardappel en snij hem in stukken. Kook de aardappel in 20 minuten gaar. Was de bloemkool en verdeel deze in roosjes. Laat de roosjes bloemkool in een klein laagje water in ongeveer 10 minuten gaar koken. Bak het gehakt in een koekenpan met een klein beetje margarine goed los (rul). Niet niet te bleek laten, het mag een lekker lichtbruin kleurtje hebben. Aardappels en bloemkool afgieten. Nu alles, inclusief het gehakt, bij elkaar en met een staafmixer tot een prakje mixen. Voeg wat vloeibare margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Smikkelstip | Hapje te dun?

Om bijvoorbeeld een fruithapje in te dikken kun je er baby biscuit doorheen kruimelen. Ook Johannesbroodpitmeel en rijstebloem kun je gebruiken om je hapje minder dun te maken.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Voedselovergevoeligheid bij baby’s

Voedselovergevoeligheid is de verzamelnaam voor alle overgevoeligheidsreacties op voedsel. Dit kan een allergie zijn voor bijvoorbeeld noten of kippenei. Of een intolerantie voor bijvoorbeeld gluten of lactose. Heeft mijn kind een allergie of intolerantie? Wanneer je kind na het eten van bepaald voedsel klachten krijgt ...

Hoe leer ik mijn baby eten met een lepel?

Tussen de 4 en 6 maanden ga je je baby laten wennen aan vaste voeding. Ook zal hij of zij voor het eerste leren eten van een lepel. Die eerste oefenhapjes zijn altijd een speciaal moment. Hoe gaat je baby reageren wanneer hij of zij ...

Mag een baby kruiden en specerijen eten?

Ja hoor, het is zeker mogelijk om je baby kruiden en specerijen te laten proeven. Voor eten met kruiden geldt eigenlijk hetzelfde als voor de eerste oefenhapjes. Bouw het langzaam op en begin met de mildere kruiden en specerijen. Bijvoorbeeld basilicum, oregano, dille, bieslook, kaneel, peterselie en selderij. Wat is ...

Hoeveelheden

In de recepten zijn bewust geen hoeveelheden vermeld. Maak gerust een grote hoeveelheid groentehapjes en vries dit in kleine porties in. Doe in het begin 1 of 2 eetlepels van je zelf gemaakte groente- of fruithapje in een bakje. Gaat dit goed verhoog de hoeveelheid ...

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie