Smikkels op Pinterest Smikkels op Instagram
Kijk ook even op
Handige receptjes voor kleintjes van 6 maanden tot zolang ze het lekker vinden!
Recepten van even geleden
Heerlijk, als het seizoen er weer naar is!
Vanaf 8 maanden
Smikkelbibs..
Vanaf 8 maanden

Hoeveelheden

In de recepten zijn bewust geen hoeveelheden vermeld. Maak gerust een grote hoeveelheid groentehapjes en vries dit in kleine porties in. Doe in het begin 1 of 2 eetlepels van je zelf gemaakte groente- of fruithapje in een bakje. Gaat dit goed verhoog de hoeveelheid dan de volgende keer met een eetlepel. Kinderen geven zelf heel goed aan als ze genoeg hebben gehad.

Als je tussen de 4 en 6 maanden begint met het bijvoeden van je baby, maak je hapjes waar geen stukjes in zitten. Deze eerste vaste voeding noemen we ook wel oefenhapjes. Als je ziet dat het goed gaat kun je groente- en fruithapjes gaan maken met grovere stukjes, zo leren ze om te kauwen. Hoe groter de stukjes hoe beter ze leren kauwen.

Het zelf maken van babyvoeding is echt niet moeilijk. Als je voor je zelf kan koken dan kun je dat zeker voor je baby. Probeer het gewoon en geniet als je kind smult van jouw eigen gemaakt babyvoeding.
Zwanger? Gratis Ouders van Nu cadeaubox!
Vul je volledige gegevens in en ontvang de gratis Ouders van Nu Zwanger Box en Baby Box vól met cadeautjes. Daarnaast ontvang je: het Zwanger magazine, wekelijks per mail de Zwanger Groeikalender en na de geboorte maandelijks de Baby Groeikalender (gaat over in Kind groeikalender na 1 jaar), de Ouders van Nu nieuwsbrief en aanbiedingen van hun geselecteerde partners.
Iedere zwangere vrouw zou vijf echo’s moeten krijgen om afwijkingen bij het ongeboren kind tijdig op te sporen en sterfte rondom de zwangerschap te voorkomen. Hiervoor pleit prof. dr. Eva Pajkrt die vorige week haar oratie uitsprak ter gelegenheid van haar benoeming tot hoogleraar Verloskunde.»
Ergens tussen de 4 en 6 maanden mag je beginnen met vaste voeding. Tot die tijd krijgt je kindje alleen nog maar melk. Daar zit alles in wat je kindje de eerste maanden nodig heeft. Wat is het juiste moment om bijvoeding te introduceren?»