Smikkels op Pinterest Smikkels op Instagram
Kijk ook even op
Handige receptjes voor kleintjes van 6 maanden tot zolang ze het lekker vinden!
Recepten van even geleden
Smikkelbibs..
Vanaf 8 maanden
Heerlijk, als het seizoen er weer naar is!
Vanaf 8 maanden

Inge & Smikkels


Hoe het begon

Toen onze tweeling toe was aan hun eerste bijvoeding lieten mijn partner en ik onze meiden hun gang gaan met een gekookte en afgekoelde aardappel. Het resultaat was aardappelpuree van de grond tot achter de oortjes, maar zo zagen wij wel de pieper van speelgoed in eten veranderen. We vonden het een fijn idee om bewust met het eten van onze kleintjes bezig te zijn.


Leuke en makkelijke recepten

Samen bedachten en zochten we tal van leuke en vooral makkelijke receptjes. En zo bestond onze zondagochtend meestal uit koken voor de tweeling. Grote pannen met aardappels, pasta, rijst en heel veel verschillende groenten en fruit verdwenen in nog veel meer kleine bakjes, zo de vriezer in. Heerlijk vonden we dat, zelf gemaakte hapjes, pure smaken en het genieten van die lieve babysnoetjes die er van smikkelden dat het een lieve lust was.  En tussen de prakjes door, bij papa en mama aan tafel, een stronkje broccoli onderzoeken, happen erin knijpen. Geweldig dat grote feest van ontdekking en verrukking van al die verschillende smaken en structuren.


Smikkels.nl

Het resultaat verzamelden we op Smikkels.nl, waar inmiddels andere jonge ouders ook receptjes naartoe sturen. Samen met tips en trucjes die van pas komen als je ook zelf iets lekkers zou willen maken voor je kindje.
 
Ik ben Inge van de Vorst. Moeder van Jet en Nanne, een vrolijke tweeling, van inmiddels 6 jaar oud.
Iedere zwangere vrouw zou vijf echo’s moeten krijgen om afwijkingen bij het ongeboren kind tijdig op te sporen en sterfte rondom de zwangerschap te voorkomen. Hiervoor pleit prof. dr. Eva Pajkrt die vorige week haar oratie uitsprak ter gelegenheid van haar benoeming tot hoogleraar Verloskunde.»
Ergens tussen de 4 en 6 maanden mag je beginnen met vaste voeding. Tot die tijd krijgt je kindje alleen nog maar melk. Daar zit alles in wat je kindje de eerste maanden nodig heeft. Wat is het juiste moment om bijvoeding te introduceren?»