Smikkels op Pinterest Smikkels op Instagram
Kijk ook even op
Handige receptjes voor kleintjes vanaf 4 maanden tot zolang ze het lekker vinden!
Recepten van even geleden
Heerlijk!
Vanaf 4 maanden
Smullen maar!
Vanaf 8 maanden
Variatie op 't brood
Vanaf 12 maanden

Inge & Smikkels


Hoe het begon

Toen onze tweeling toe was aan hun eerste bijvoeding lieten mijn partner en ik onze meiden hun gang gaan met een gekookte en afgekoelde aardappel. Het resultaat was aardappelpuree van de grond tot achter de oortjes, maar zo zagen wij wel de pieper van speelgoed in eten veranderen. We vonden het een fijn idee om bewust met het eten van onze kleintjes bezig te zijn.


Leuke en makkelijke recepten

Samen bedachten en zochten we tal van leuke en vooral makkelijke receptjes. En zo bestond onze zondagochtend meestal uit koken voor de tweeling. Grote pannen met aardappels, pasta, rijst en heel veel verschillende groenten en fruit verdwenen in nog veel meer kleine bakjes, zo de vriezer in. Heerlijk vonden we dat, zelf gemaakte hapjes, pure smaken en het genieten van die lieve babysnoetjes die er van smikkelden dat het een lieve lust was.  En tussen de prakjes door, bij papa en mama aan tafel, een stronkje broccoli onderzoeken, happen erin knijpen. Geweldig dat grote feest van ontdekking en verrukking van al die verschillende smaken en structuren.


Smikkels.nl

Het resultaat verzamelden we op Smikkels.nl, waar inmiddels andere jonge ouders ook receptjes naartoe sturen. Samen met tips en trucjes die van pas komen als je ook zelf iets lekkers zou willen maken voor je kindje.
 
Ik ben Inge van de Vorst. Moeder van Jet en Nanne, een vrolijke tweeling, van inmiddels 9 jaar oud.
Het is zover! Jouw baby is nu tussen de 4 en 6 maanden en je mag beginnen met bijvoeding oftewel oefenhapjes. En wat is het leuk om dat eerste zelfgemaakte fruit- of groentehapje te geven. »