Smikkels op Pinterest Smikkels op Instagram
Kijk ook even op
Handige receptjes voor kleintjes vanaf 4 maanden tot zolang ze het lekker vinden!
Recepten van even geleden
Smullen maar!
Vanaf 8 maanden
Variatie op 't brood
Vanaf 12 maanden
Heerlijk!
Vanaf 4 maanden

Mais wortel hapje

Groentehapje | Vanaf 4 maanden

Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Was de maiskolf en leg deze een minuut of 15 in een pan met kokend water. Zorg dat je een deksel op de pan legt omdat maïskolven vaak drijven en daarom in een open pan niet alles even gaar wordt. Snijd intussen de worteltjes in stukjes en doe in een pan met een laagje water. Breng aan de kook en laat de worteltjes ongeveer 10 minuten koken. Als de maiskolf gaar is haal je de kolf uit het water en schraap je de korrels los van de kolf met een vork of mes. Giet de worteltjes af en voeg alles samen. Pureer dit met de staafmixer. Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Wortel
Boter
Mais
Tips
Niet te veel wortel
Wortels bevatten de stof caroteen, wanneer je baby te veel hiervan binnenkrijgt kan het huidje oranje kleuren. Geef ze daarom niet vaker dan 2x per week hapjes waar wortel in verwerkt is.
Kookvocht bewaren
Bewaar wat kookvocht. Hiermee kun je een te stevig hapje wat smeuïger maken. Dit kun je ook doen door er wat opvolgmelk of borstvoeding door te mengen.
Het is zover! Jouw baby is nu tussen de 4 en 6 maanden en je mag beginnen met bijvoeding oftewel oefenhapjes. En wat is het leuk om dat eerste zelfgemaakte fruit- of groentehapje te geven. »