Smikkels op Pinterest Smikkels op Instagram
Kijk ook even op
Handige receptjes voor kleintjes van 6 maanden tot zolang ze het lekker vinden!
Recepten van even geleden
Heerlijk, als het seizoen er weer naar is!
Vanaf 8 maanden
Lekker anders...
Vanaf 6 maanden

Zelf je traktaties maken

Gezonde verantwoorde traktaties maken 

Leuke gezonde en verantwoorde traktaties maken voor op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of een feestje thuis? Krijg je het al warm bij het idee? Het is echt niet moeilijk hoor. Zeker niet als je de gratis werktekeningen van Smikkels gebruikt. Alle traktaties zijn eenvoudig zelf te maken en geschikt voor de allerkleinste feestnummers.

Meteen naar het traktatie overzicht >>

Er zijn verschillende werktekeningen die je mag gebruiken, waaronder lieve mandarijnen katjes, schattige rozijnen beertjes en rozijnen koetjes. Maar ook stoere mandarijn indianen en rozijnen robotten.

Traktatie mandarijn katjes


Trakteren kinderdagverblijf en peuterspeelzaal

Een feestje op het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal is altijd leuk en bijzonder voor kinderen. Er wordt gezongen en muziek gemaakt. Een feestmuts geknutseld en slingers opgehangen. Op een groot kinderdagverblijf of peuterspeelzaal kan er regelmatig een jarige zijn. Als er dan getrakteerd wordt, zien ze wel het liefste gezonde en verantwoorde traktaties. De traktatie hoeft dan ook niet heel veel of groot te zijn. Het gaat om het moment, het feestje. Als je traktaties er netjes en vrolijk uit zien maakt dat het feest compleet. 


Trakteren is een feestje

Traktaties deelt je kindje natuurlijk uit hij jarig is. Maar ook een geboorte, afscheid nemen op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of een feestdag zijn momenten waar het voor je kleintje leuk is een tussendoortje als een extra feestelijke traktatie te brengen.

Ben je nieuwsgiering geworden naar de traktatie ideeën van Smikkels en de handige werktekeningen die je gratis mag gebruiken? Ga dan snel naar het traktatie overzicht. Veel plezier! 

Mocht je zelf nog een leuk, verantwoord en gezond traktatie idee hebben. Laat het mij dan weten. Het is fijn voor andere ouders als je er een foto bij doet, dat is prettig bij het uitwerken van de traktaties.
Wat een geweldig vrolijk filmpje. Deze baby kan geen genoeg krijgen van zijn beatboxende papa. Hier word je vrolijk van. Kijk zelf maar. »
Het is zover! Jouw baby is nu tussen de 4 en 6 maanden en je mag beginnen met bijvoeding oftewel oefenhapjes. En wat is het leuk om dat eerste zelfgemaakte fruit- of groentehapje te geven. »