Smikkels op Pinterest Smikkels op Instagram
Kijk ook even op
Handige receptjes voor kleintjes vanaf 4 maanden tot zolang ze het lekker vinden!
Recepten van even geleden
Smullen maar!
Vanaf 8 maanden
Variatie op 't brood
Vanaf 12 maanden
Hap, hap, hap..
Vanaf 8 maanden

Pinda's vroeg introduceren kan allergie voorkomen

Uit een nieuwe studie blijkt dat baby's die, vanaf 11 maanden tot hun 5e jaar, minimaal 3 keer per week pindaproducten eten een kleinere kans op een allergie hebben.


Foto: PB&J Sandwich by Donnie Ray Jones via Flickr

Baby's met eczeem of ei-allergie hebben een vergrote kans op een pinda-allergie. Door onderzoeker Gideon Lack werden 640 baby's die eczeem of een ei-allergie hebben onderzocht. De baby's werden in twee groepen verdeeld. De ene groep kreeg regelmatig pindaproducten en bij de andere groep werden al die producten juist vermeden.

Vijf jaar later had bij de groep die regelmatig pindaproducten kreeg uiteindelijk 2 procent een pinda-allergie, bij de andere groep was dit 14 procent.

Dit betekent niet dat we onze kinderen nu massaal pinda's moeten gaan geven. Het onderzoek zou laten zien dat er anders gekeken moet worden naar voedselallergieën. En dat adviezen aan ouders veranderd moeten worden.

Lees op GezondheidsNet meer over dit onderzoek >
 
Het is zover! Jouw baby is nu tussen de 4 en 6 maanden en je mag beginnen met bijvoeding oftewel oefenhapjes. En wat is het leuk om dat eerste zelfgemaakte fruit- of groentehapje te geven. »