Smikkels op Pinterest Smikkels op Instagram
Kijk ook even op
Handige receptjes voor kleintjes vanaf 4 maanden tot zolang ze het lekker vinden!
Recepten van even geleden
Variatie op 't brood
Vanaf 12 maanden
Hap, hap, hap..
Vanaf 8 maanden
Smullen maar!
Vanaf 8 maanden

Babyboertjes

Westerse baby's hebben meer last van boertjes dan primitievere volkeren. Desmond Morris denkt dat dit komt omdat wij onze baby's tijdens het voeden meer horizontaal houden.

Dat krijgen we zo geleerd. Primitievere moeders daarentegen houden hun baby's meer rechtop als ze drinken. En daardoor kan de melk en de lucht in de maag van het kleintje zich splitsen en kan de lucht in kleine, spontane boertjes ontsnappen. Het is dan ook interessant dat Westerse baby's die veel rechtop gehouden worden, net als baby's uit primitieve culturen, zelden last hebben van boertjes.

Probeer dit eens.
Laat je baby niet langer dan nodig om zijn eten huilen. Een lange huilpartij zorgt namelijk voor extra lucht in het maagje.

Zorg dat het kleintje de melk niet te langzaam of te gulzig drinkt. Hij drinkt bijvoorbeeld langzamer als hij nog geen zin heeft in eten en hij drinkt sneller als hij te lang heeft moeten wachten.

bron: www.oeiikgroei.nl 

Het is zover! Jouw baby is nu tussen de 4 en 6 maanden en je mag beginnen met bijvoeding oftewel oefenhapjes. En wat is het leuk om dat eerste zelfgemaakte fruit- of groentehapje te geven. »