fbpx

Handige recepten voor kleintjes vanaf 4 maanden

Pastinaak hapje

Groentehapje Oefenhapjes

Pastinaak hapje

Groentehapje Oefenhapjes

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Zet een pan met een laagje water aan. Was de pastinaak en schil hem. Snijd de pastinaak in blokjes of schijfjes net wat je makkelijk vindt en doe ze in het kokende water. Laat de pastinaak ongeveer 15 minuten koken. Giet af en pureer het in de blender of staafmixer fijn. Voeg eventueel nog wat kookvocht en margarine of olie toe voor de gewenste dikte.

Ingestuurd door: Lilly

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediƫnten

Smikkeltips!

Niet te veel wortel

Wortels bevatten de stof caroteen, wanneer je baby te veel hiervan binnenkrijgt kan het huidje oranje kleuren. Geef ze daarom niet vaker dan 2x per week hapjes waar wortel in verwerkt is.

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Andere lekkere hapjes

Rijst met champignons en spinazie

Hap hap hap..

Couscous met zalm, pompoen en ananas

Spinazie wortelstamppotje met ei

Aardappel met ei en tomaat

Zalm met rijst en erwtjes

Zalm met rijst en sperziebonen

Smikkelen!

Wortel en pastinaak met rijst

Dat wordt smikkelen.

Pastinaakpuree met spinazie

Jammieeee!

Puree van pastinaak en knolselderij

Heerlijk winters hapje

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen